Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25666)

Каде одиш, Македонијо?

Во денешниот текст нема да понудам конкретна расправа по одредени членови од договорите со Грција и со Бугарија, туку, потсетувајќи на односот на власта...

Никој како англиските тимови

Англија ја почна сезоната со седум тима и сите продолжуваат понатаму во куповите во кои ја почнаа сезоната. По седум тима напролет ќе имаат...

Кои европски земји ќе останат со ладни радијатори поради недостиг од...

Дури и пред избувнувањето на конфликтот во Украина и последователната енергетска криза во Европа, германската Федерална канцеларија за статистика процени дека 2,6 милиони луѓе...

Наставниците во Луксембург и во Швајцарија имаат највисоки плати во Европа

Според податоците од земјите, собрани од страна на Европската комисија/ЕАЦЕА/Евридика, официјалните почетни годишни бруто-плати во ниското државно средно образование во текот на 2020/2021 се...

Енергетската криза значи „многу мрачна зима“ за европските шуми

Невладините организации велат дека зборуваат во име на дрвјата, зашто се загрижени дека државите ги сечат колку што можат побрзо Соочени со галопирачките цени на...

На Негевскиот форум му треба тест за сајбер-безбедност

Главен приоритет на регионалниот поредок предвиден со Авраамскиот договор треба да биде градењето доверба преку споделување алатки за сајбер-безбедност преку Негевскиот форум Нов обид за...

Десно Распутин, лево Путин, во средина стварноста игра руски рулет

„Њујорк тајмс“ објави истражување на МИТ. Кои држави го зголемиле увозот на руски производи од почетокот на војната меѓу Русија и НАТО во Украина....

„Deux Négations ne Font pas une Nation!“ – „Две негации...

Што е проблемот со отворањето на Уставот и оживувањето на тиранската платформа? Прашањето дали ќе се внесат Бугарите во Уставот, кои патем речено веќе...