Ознака: бугарскиот премиер

Што навистина е договорено со Петков

Неодамнешното интервју на бугарскиот премиер Кирил Петков за британскиот сервис Би-би-си, во кое тој излезе со тврдењето дека веќе се договорил со македонските власти,...

Што му порачува македонската општествена јавност на Петков

Посетата на бугарскиот премиер ја раздвижи домашната јавност, при што различни општествени структури и слоеви на граѓани имаат серија пораки до Петков. „Нова Македонија“...