Ознака: бугарски диктат

Не прифаќаме никаков договор под бугарски диктат, потребни се избори, поача...

Нашата порака е јасна, ВМРО-ДПМНЕ нема да прифати никаков договор што ќе биде под бугарски диктат. Тоа е основната и суштинската порака која што...

Ковачки: Власта со предлогот и овозможува на Бугарија целосен диктат, асимилација...

Пратеникот и член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, Драган Ковачки, оценува дека власта ја лажеше македонската јавност во врска со Предлогот за отпочнување на преговорите...