Ознака: Андон Јанев-Ќосето

Општина Аеродром бара споменикот на Ќосето да биде поставен во Ново...

Општина Аеродром донесе одлука за поставување на споменикот на Андон Јанев – Ќосето во населбата Ново Лисиче, со поддршка на советниците на ВМРО ДПМНЕ...

Градоначалничката со покана за Ќосето, Центар се оградува од поканата

Како што се разгоруваат препирањата за иницијативата на градоначалничката на Скопје, Данела Арсовска, за повторно поставување на споменикот на личноста од македонската историја Андон...