Ознака: 2022

Амандманска расправа за предлог-буџетот за 2022 година

Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да ја почне амандманската расправа за предлог-буџетот за следната година, откако вчера завршија предвидените пет дена...

За дијабетичарите ќе се обезбеди инсулин до декември 2022 година

Владата на денешната седница ја разгледа и усвои Информацијата за спроведување на јавна набавка на инсулин, глукагон, инсулински игли и ленти за мерење шеќер...

Без трки во Венген од 2022 година?

АЛПСКО СКИЈАЊЕ Швајцарската скијачка федерација објави дека еден од најпознатите скијачки центри каде што се одржуваат трките на Светскиот куп (СК) од сезоната 2021/2022 повеќе...