Ознака: ќеси

За десет пати е намалена употребата на пластични ќеси, собрани 235.000...

Во декември, од продажбата на пластични ќеси се собрани 235.000 евра кои одат во еколошкиот фонд За десет пати е намалена употребата на пластични ќеси...

Глоби и до 140.000 евра за непочитување на Законот за пластични...

Од Државниот пазарен инспекторат велат дека Законот предвидува, прво, укажување до трговците за отстранување на недостатоците во спроведувањето на Законот. Доколку не ги отстранат,...

Цената на ќесите да се зголемува постепено, примената на законот да...

Барање на Сојузот на стопански комори Заштитата на животната средина и одржливо располагање со ресурсите е важен општествен приоритет, но за оваа цел да биде...

Инспекторите прво ќе предупредуваат за ќесите, а потоа може да има...

Веќе втор ден граѓаните пазаруваат со ќесиња кои ги носат со себе, од дома, со торба или со количка. Ако заборавиле и немаат каде...

На пазарење со торбичка – 15 денари за кеса е скапо

Резултати од анкетата на „Нова Македонија“ Кога пазаруваат, најголем дел од граѓаните нема да купуваат биоразградливи ќеси, кои од денес во продавниците се наплатуваат 15...