Ознака: Јадранка Клисарова

На одмор

Низ страниците на литературата за деца на писателката Јадранка Клисарова „На одмор, на одмор, во нашиот рај... на учењето му дојде крај“, се слушаше весела...

Различни, а сепак исти

Низ страниците на македонската литература за деца: од книгата „Децата од моето училиште“ на Јадранка Клисарова Никогаш од мислите не ми излегува сликата од моето училиште....

Детето од најмала возраст треба да ја засака книгата!

На часот кога се обработува лектирата наставникот треба да биде одлично подготвен, да ја познава целосно содржината, да поставува различни видови прашања, од едноставни, до...

Родителите го губат авторитетот

ЈАДРАНКА КЛИСАРОВА, ДОБИТНИЧКА НА ПРИЗНАНИЕТО ЗА НАЈДОБАР НАСТАВНИК ОД ЗЕМЈИТЕ НА ПОРАНЕШНА ЈУГОСЛАВИЈА Жалосно е за нашиот народ што во последните триесетина години се променија...