Ознака: ШАХОВСКО ПРВЕНСТВО

Петмина во водство по третото коло

ПРВО ШАХОВСКО ПРВЕНСТВО НА СКОПЈЕ ЗА ВЕТЕРАНИ Зоран Костадиновски (1.926 рејтинг-поени), Жарко Селковски (1.968), Блаже Атанасовски (1.752), Емил Крстев (1.953) и Миле Трајковски (1.976) имаат...

Прво шаховско првенство на Скопје за ветерани

Здружението „Шаховски клуб на ветерани Скопје 72“, во соработка со Спортската федерација на слепи и слабовидни лица, а по повод 50 години од Шаховската...

Гамбит Асеко СЕЕ со најмногу титули

ШАХОВСКО ПРВЕНСТВО НА МАКЕДОНИЈА ЗА МЛАДИ Годинава во шест возрасни категории настапија 90 учесници (од девет клуба, како и лани), од кои 66 во машка...