Ознака: членка

Дали Турција може да стане новата членка на БРИКС?

Турција дели заеднички вредности со БРИКС и заслужува да биде шеста водечка држава во организацијата поради нејзиниот хармоничен карактер меѓу Западот и Истокот и...

Македонија – членка на Европската Унија во 2030 година?

Јасно е дека Македонија, дури по нејзиниот влез во Унијата, нема веднаш да го достигне просечниот европски животен стандард, но уште појасно е дека...

Албанија стана дел од механизмот за цивилна заштита на ЕУ, објави...

Албанија стана полноправна членка на механизмот за цивилна заштита на Европската унија, објави премиерот Еди Рама.  - Албанија ги исполни сите услови и стана полноправна...

Македонија под агресија од членка на ЕУ

Агресивната, негаторска и геноцидна политика на Бугарија кон Македонија се интензивира. По отворањето бугарски клубови со имиња на фашистички соработници, следуваа и нови провокации...

МСУ стана членка на единствената глобална мрежа експерти од музејската дејност...

Музејот на современата уметност – Скопје стана дел од Меѓународната комисија на музеи и колекции на модерна уметност – ЦИМАМ, во која членуваат директори...

Македонија стана полноправна членка на ИХРА

Во рамките на грчкото претседавање со Меѓународната алијанса за сеќавање на холокаустот (ИХРА), од 2 до 10 ноември 2021 година се одржаа пленарните Солунски...

СДСМ: Исполнета е нашата стратешка цел, станавме сојузник со најсилните држави...

Исполнета е нашата стратешка цел, станавме 30. членка на НАТО, сојузници сме со најмоќните држави во светот, обезбедена е нашата иднина, велат од СДСМ...

Официјално станавме 30-та членка на НАТО

Денеска преку Амбасадата на Македонија во Вашингтон, во Стејт Департментот во САД беше депониран инструментот за пристапување кон Северноатлантскиот договор, со што, од денес...

На летните горештини се пржи нов пржински

Македонија во наредните три месеци треба да стане полноправна членка на НАТО и да добие датум за почеток на преговорите за членство во ЕУ....

Агенцијата за филм стана членка на Европска асоцијација на филмски агенции

Агенцијата за филм на Република Македонија стана 34 членка на Европската асоцијација на филмски агенции (EFAD’s). Како што истакнуваат во соопштение од Агенцијата за филм,...