Ознака: членка

НАТО да не прима членки кои се безбедносна закана

Авторот ја посочува Украина како една од земјите кои претставуваат закана по безбедноста на целата Алијанса Даг Бандоу Нов ден и нова криза во односите меѓу...

НАТО очекува Македонија да биде полноправна членка во 2020 година

Министрите за надворешни работи на земјите членки на НАТО денеска од Брисел,  од нивниот состанок испратија силна поддршка за финализирање и примена на Договорот...

Заев: Одлучни сме во намерата да бидеме 30. членка на Алијансата

Местото на Република Македонија е во НАТО. Ние сме одлучни во намерата да бидеме следната 30. членка на Алијансата. Вреднувајте ги нашите напори и помогнете...