Ознака: Че Гевара

Македонскиот Че Гевара

Животниот пат на Стојан Везенков е интересен од неколку аспекти, меѓутоа особено е забележлив неговиот прагматизам. Воден од идејата за слобода на македонскиот народ...

Че Гевара, Цвета и дедо Кољо војвода во Костурско

Во пресрет на четвртата годишнина од оној несреќен Преспански договор, среде прекрасната природа во Костурско појдете да ги сретнете Македонците. Во едно прекрасно село,...

Некои размисли пред Велигден

1. Велат дека се слободоумни, носат маици со ликот на Че Гевара, а земаат пари, одработуваат и се восхитуваат на империјалистите. 2. Не запреа да...