Ознака: црно

Црно во црно

Млад човек, силно надоен со прогресивните идеи, кои во почетокот од дваесеттиот век почнуваат да виреат во Европа. Наспроти тоа, во период на мрачни...

Изненадувачки ефект од консумирањето црно чоколадо

Американското здружение за срце напоменува дека некои истражувања сугерираат дека консумирањето на црното чоколадо е поврзано со помал ризик од инсулинска резистенција и висок...