Ознака: уставни прашања

Сменете ја плочата другарчиња од СДСМ

Настани, симболи, алузии Заглавија Владата и СДСМ по уставните прашања, уплашени што ќе се случува натаму. Еден мој гимназиски професор често велеше дека една беља...

Што можеше, а пропушти да направи собраниската комисија за уставни...

Комисиската дебата во однос на уставните измени, наместо предвидените десет дена, се сведе само на еден ден. Пропустот на комисијата (како исклучително битно собраниско...

Комисијата за уставни прашања го поддржа четвртиот амандман на Уставот

Собраниската Комисија за уставни прашања доцна попладнево со девет гласа „за“, пет „против“ и ниту еден „воздржан“ го поддржа четвртиот амандман на Уставот што произлезе...