Ознака: ТИРЗ

Деспотовски: Со Украина имаме незначителен сегмент на соработка, но нормално е...

Внимателно ја следиме состојбата во Украина, нормално е да постои ризик меѓутоа имаме многу мал, незначителен сегмент на соработка така што од тој аспект...

Деспотовски размислува да им се спротивстави на Ременски и Ковачевски

Јован Деспотовски сериозно размислува за кандидатура за претседателската функција во СДСМ, но директорот на ТИРЗ најави дека утре ќе ја соопшти неговата одлука. Тој...

Заев: Со новата инвестиција на „Текнопанел“ се отвораат 120 нови работни...

Делегација на турската компанија „Текнопанел“, предводена од сопственикот Орхан Кахвеџи одржа работна средба со премиерот Зоран Заев и директорот на ТИРЗ, Јован Деспотовски на...

Нова инвестиција во ТИРЗ – постигнат договор со турската компанија „Текнопанел“

Турската компанија „Текнопанел“ ќе инвестира 16 милиони евра во изградба на нов производствен капацитет во ТИРЗ Скопје. Одлуката за инвестиција е постигната на средбата...

Рекордна економска активност во ТИРЗ

И бројот на вработените во технолошко-индустриските развојни зони пораснал, така што тој сега изнесува 14.320 лица, што во однос на просечниот број на вработени...

Во првите шест месеци 105 милиони нови странски инвестиции во ТИРЗ

Од почетокот на годинава во ТИРЗ се склучени договори со вкупен обем на инвестиции од 105 милиони евра, а во првите шест месеци е...

Со експертска помош до поголема соработка меѓу домашните фирми и инвеститорите...

Дирекцијата за технолошко-индустриски развојни зони (ТИРЗ) и Меѓународната финансиска корпорација (ИФЦ) со експертска и финансиска помош ќе им помагаат на домашните мали и средни...

Домашните фирми дел од програмата за поголема вклученост во глобалните синџири

Дирекцијата за ТИРЗ и Меѓународната финансиска корпорација (ИФЦ), која е дел од групацијата на Светска Банка потпишаа договор за соработка и партнерство во чии...

Се отвораат нови работни места во ТИРЗ

Во компаниите активни во Технолошко-индустриските развојни зони (ТИРЗ) во мај е регистриран зголемен број на работни места од над 4,15 проценти во однос на...

ТИРЗ со најдобар прв квартал во последните четири години

Во технолошко индустриските зони е регистрирана највисока економска активност во прв квартал во последните четири години и во однос на извозот и во однос...