Ознака: технички

Технички прашања

Кога ќе размислам, сфаќам дека и ние, граѓаните на Македонија, со децении се наоѓаме во слична, дури и идентична ситуација. Едно време (тоа време...

Технички пречки, но и бојкот за наставата на далечина

Од Државниот просветен инспекторат велат дека се регистрирани случаи да се има ИТ-опрема, но таа да не се користи. Но има и училишта во...

Како да се справи ЕУ со кризата од коронавирусот

Ниту намалувањето на каматните стапки ниту новите јавни трошења нема премногу да ги неутрализираат краткорочните ефекти од коронавирусот во Европа. Централните банки и властите...

Потрошувачите најмногу се жалат на техничките производи

Доколку производот се расипе по четврти пат, а гаранцијата сѐ уште важи, потрошувачот има право од трговецот да побара замена на производот со нов...