Ознака: сценарио

Провокации и пропаганда како вовед во сценарио за судир

Ако се земат предвид постојаните изјави за територијални претензии што доаѓаат од политичари што стануваат сериозен политички фактор во соседна Бугарија, повеќе од јасно...

Не умри магаре…

И додека Економскиот совет мозга како да му помогне на македонското стопанство, компаниите ќе почнат една по една да го селат производството од тука....

Најдоброто филмско сценарио во 21 век

Иако помина само петтина од 21 век, тоа не ја спречи Американската асоцијација на сценаристи да ги избере најдобрите сценарија во овој век досега....

Филипче: Ако се влоши состојбата, имаме две резервни сценарија за учебната...

Во случај на влошување на епидемиолошката состојба, МОН по проценка на Комисијата за заразни болести, за реализација на наставата има две резервни сценарија со...

Можно ли е авганистанско сценарио на Западен Балкан!

Надворешнополитичките аналитичари гледаат и многу посуштински процеси во поглед на идните рефлексии на авганистанската криза во односите на поширок регионален политички план, а како...

Безбедни избори или српско сценарио

Во досегашниот тек на кампањата најмалку внимание и време се трошат на здравствените и безбедносните протоколи за ковид-19, кои се запоставени и фрлени во...

Прво онлајн-доделување на „златните малини“, „Мачки“ е најлош филм

Ниту доделувањето на наградата „златна малина“ за најлоши остварувања во филмската индустрија од минатата година не мина без мерките на претпазливост поради ширењето на...

Кој ќе ја добие битката за ИВЗ?

Што, всушност, се случува во ИВЗ и колку овие игри за тронот може да влијаат врз убедувањата, верските чувства и однесувањето на муслиманските верници...

МНР: Единственото сценарио за кое размислуваме е чист датум во октомври

Во исчекување на 15 октомври, кога земјава треба да добие датум за почеток на преговори за членство во Унијата, во јавноста кружат разни сценарија...

Кога режисерите прават римејк на свои филмови

Себастијан Лелио ја транспортира својата драма „Глорија“ во САД преку „Глорија Бел“, меѓу последните на долгата листа режисери што им даваат втора шанса на...