Ознака: студентски

Архитектонска изложба за нов студентски кампус

Во културниот центар „Јадро“ е отворена изложбата „Архитектонско и урбанистичко решение за нов студентски кампус“ на „Архитектонското (интегративно) студио 9“ и Архитектонски факултет -...

Студентски или партиски избори

Некои од студентите се целосно незаинтересирани за овие процеси, бидејќи сметаат дека политиката ги има вмешано прстите во високообразовните институции, а нивните реални потреби...

Студентски фестивал на етнолошки филм

Денеска, во 10 часот, во Кинотеката на Македонија ќе се одржи четвртиот по ред студентски фестивал на етнолошки филм ЕТНОФФ. Ќе бидат прикажани 14...

Средношколците им се приклучија на студентските протести

На масовните студентски протести во Тирана и низ повеќе градови низ Албанија, вчера им се приклучија и средношколците. Илјадници млади со албански, американски, знамиња...

Започна „Скомрахи 2018“

Почнувајќи од утре, па до 6 ноември, на Факултетот за драмски уметности - Скопје, ќе се одржува познатиот интернационален студентски филмски и театарски фестивал...