Ознака: старите

Нова дијагноза за старите рани

Ова е прв извештај за земјава по одржувањето на првата меѓувладина конференција на 19 јули годинава, откако претходно од 2009 година ЕК континуирано препорачуваше...

Старите лица во општествениот фокус: Грижата да не стане негрижа

И кај нас, како и во повеќето странски земји, животниот век значително се зголемува. Како во светот така и кај нас имаме сѐ повеќе...

Дигитализација за подобро здравство на старите лица

Постарите луѓе што живеат во рурални региони се изложени на поголем ризик од сиромаштија и, генерално, имаат помал пристап до здравствена заштита поради распаѓањето...

Ги прифаќаме новите навики, ама жалиме по старите

Како се живее „новото нормално“ во светот? Последните пет-шест месеци, поради пандемијата на коронавирусот, животот на планетата пулсира поинаку. Едноставно ни се сменија животните навики,...

Возачите ги заборавија старите добри триаголници

Кога сте возач, не очекувате да има некаков ненадеен застој на улицата по која се движите. Но доколку се случи да има, добро е...