Ознака: специјалисти

Филипче: Од следната година сите специјалисти ќе земаат нето-плата од 100...

Министерот за здравство, Венко Филипче, на собраниската седница посветена на пратенички прашања истакна дека и досега постоела соработката за детската кардиохирургија при спојот на...

Се имплементира специјализацијата по семејна медицина

Од вчера специјалистите по семејна медицина можат да ги трансформираат своите ординации по општа медицина во ординации по семејна медицина со што, според очекувањата...

Специјалистите ќе ротираат низ болниците во внатрешноста

Министерот за здравство Венко Филипче на вчерашната прес-конференција ја информира јавноста дека проблемот со недостиг од специјалисти во здравствените домови во внатрешноста на земјава...

Министерот Филипче на отворање на Балканскиот конгрес по урологија во Охрид

Повеќе од 250 лекари специјалисти од Словенија, Хрватска, Србија, БиХ, Црна Гора, Албанија, Бугарија, Турција и Косово и од државава учествуваат во работата на...

Филипче: Правиме сѐ што е можно да го зајакнеме здравствениот систем

Сериозниот недостиг на кадар заради политиките кои биле спроведувани сите години резултира со тоа сега да имаме сериозен дефицит. Веќе почнавме да го надополнуваме...