Ознака: социјална зграда

Владата гради нови 312 станови за семејства од социјално ранливите категории

Премиерот Димитар Ковачевски денеска, заедно со министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, заменик-министерот за транспорт и врски Беким Реџепи и директорот на Акционерското...

Бочварски: Привршуваме со изградбата на социјалната зграда во Гевгелија

Министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, денеска оствари работна посета на општина Гевгелија, каде што изврши увид во реализација на инфраструктурни проекти што...

Прва социјална зграда во Пробиштип – најавена изградба на уште девет...

Во Пробиштип почна изградбата на социјална зграда во која ќе можат да се вселат 48 семејства од социјално ранливите категории. Според Генералниот директор на...

Ќе се гради социјална зграда во Виница

До крајот на годината 39 социјално загрозени семејства од Виница ќе добијат сопствен дом. Државата започна постапка за изградба на социјална зграда во општината,...