Ознака: слободни

Во Битола слободни уште 30 легла

И покрај тоа што во Битола трите модуларните ковид објекти се готови и во секој момент подготвени да ги примат пациентите од Ковид 19...

Слободни работни места има, квалификуван кадар нема

Промени во регулативата за работни односи, преквалификација на невра­ботените, креирање добро пла­тени места, се препораките за регрутација на квалитетна работна сила и поголема конкурентност...

Делумно слободни, со повремен терор врз умот

Иако во текот на минатата година остварила мало подобрување во оваа област, Македонија и натаму се наоѓа во категоријата „делумно слободни“ држави. И така...

Веќе 20 години сме делумно слободни

Македонските граѓани уживаат делумна слобода, a генерално, забележан е пад на слободата во демократските вредности низ светот. Ова го оценија од американската невладина организација...