Ознака: Симон

„Лин рекордс“ го објави најновиот албум на Симон Трпчески

На албумот се наоѓаат огнениот квартет за пијано на Брамс бр. 3 во Це-мол, фантастичниот нов аранжман на прекрасното „Дивертименто“ на Конесон и триумфалниот...

Факелот на Симон од Македонија

И додека песните и звуците на „Македонисимо“ ги будеа дамарите во најскриените места на нашата душа, во воздухот како да лебдеше прашањето зошто ваквите...

Максимални пет ѕвездички за албумот на Симон Трпчески од светскиот печат

Светскиот музички печат се натпреварува со високи оцени за новиот албум на пијанистот Симон Трпчески, кој го издаде британската издавачка куќа „Лин рекордс“, пред...

Симон Трпчевски снима нов компакт-диск во М1

Македонскиот пијанист Симон Трпчески, со одбрана екипа колеги, во легендарното студио М1 на Македонската радио-телевизија, ги снима материјалите за новиот компакт-диск. - Чест ми е...

Амбициозен проект инспириран од фолклорната музика

Блескави критики за „Македонисимо“ на Симон Трпчески Најстариот американски магазин специјализиран за рецензии „Америкен рекорд гајд“ (основан во 1935 година) на читателите им го препорача...