Ознака: света петка

Село Рамне го одбележа патронот на црквата „Света Петка“

Село Рамне со традиционалниот собир во дворот на црквата го одбележа патрониот празник на црковниот храм „Света Петка“. Во текот на вечерта жителите од...

Света Петка и петокраката

(Во спомен на чичко ми Димче и на сите партизани) Е, мој Димитрија! Ти помина празникот, а никој не ве спомна јасно и гласно вас,...

Одбележан празникот Петковден

Со богослужби во сите храмови, денеска во Прилеп беше одбележан празникот посветен на Св. Петка. Особено свечено беше во црквата Св. Петка во населбата...