Ознака: риболовци

Риболовците на „Елит Карп Тим“ од Штип лидери по два дена...

По 48 часа изминати од третиот натпревар од Крапската лига на Македонија, екипата на „Елит Карп Тим“ од Штип се наоѓа на првото место...

На Осломејско Езеро наскоро натпревари во спортски риболов

За овој натпревар е потребно организаторот да го уреди поголемиот дел од крајезерскиот појас, за риболовците да имаат оптимални услови за натпреварување и за...

Влијанието на временската прогноза врз риболовот

Познато е дека сомот оди кон површината на водата при разни детонации, силни вибрации или грмежи. Кога ќе го изнервира вревата, тој тргнува во...

Порибување на скопски Вардар, Треска и на Лепенец

Има многу проблеми, многу рибокрадци, но ние сме посветени на работата. Имаме многу активисти што нѐ поддржуваат, но тоа не е доволно, оти потребна...

Осломејско Езеро недоволно познат рај за риболовците

Многубројните риболовци од Кичево, покрај редовниот риболов на реката Треска и езерото Козјак, сѐ почесто го посетуваат вештачкото езеро создадено на една од депресиите...

Крапот – голем предизвик, но и тајна за риболовците

Крапскиот риболов е еден голем предизвик, тајна, еден вид школа, но и добра забава за многубројните риболовци покрај езерата и реките Факт е дека во...