Ознака: ревизија

Констатирани неправилности и неусогласености при ревизија во МЖСПП

Неправилности и неусогласености од различна природа, кои влијаат на изразување на неповолно мислење за реалноста и објективноста на финансиските извештаи за 2022 година и...

Почна ревизијата за патот Кичево – Охрид, која може да доведе...

Во тек е ревизија од Државниот завод за ревизија во Јавното претпријатие за државни патишта во однос на финансиските извештаи и услогласеноста, како и...

МИОА за две и пол години потрошило 6,5 милиони евра на...

Ревизорскиот извештај за периодот јануари 2021 - јуни 2023 година покажува дека на 14 од 18 случајно избрани и анализирани тендерски постапки за јавни...

Продолжува комисиската расправа за ревизорските извештаи за Онкологија

Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да ја продолжи расправата по Конечните извештаи на Овластениот државен ревизор за извршена ревизија на финансиските...

Ковачевски најави ревизија на проектот за новата Клиничка болница во Штип

Владата и Министерството за здравство ќе ја забрзаат постапката за изградба на новата Клиничка болница во Штип, којашто требаше да биде пуштена во употреба...

Демократски сојуз бара мораториум на проектот „Бехтел и Енка“ додека не...

Демократскиот сојуз инсистира Државниот завод за ревизија да изврши ревизија над досегашните активности во врска со изградбата на коридорите 8 и 10 д. Прво, дали...

Забележано отсуство на поделба на надлежностите во ПИОМ поради недостиг на...

Отсуство на поделбата на надлежностите и одговорностите на вработените во Фондот за пензиско и инвалидско осигурување поради недостиг на кадар, слабости во чувањето и...

Премиерот на Велика Британија побара ревизија на потрошените средства за потребите...

Оценка за напредокот на војната во Украина побара премиерот на Велика Британија Риши Сунак, јавуваат британските медиуми. Сепак, високи функционери стравуваат дека премиерот можеби...

Бугарите меѓу Repetitio est mater studiorum и ревизија на историјата

Пред некој ден добив информација дека денеска Институтот за историски проучувања при Бугарската академија на науките (БАН) организира национална тркалезна маса на темата „Имало...

Ненаменски потрошени над пет милијарди евра од ЕУ-фондовите, посочија ревизорите

Повеќе од пет милијарди евра од фондовите на ЕУ минатата година биле потрошени ненаменски, соопштија синоќа ревизорите на Унијата, истакнувајќи дека националните власти често...