Ознака: растот

Туризмот може да биде главен носител на растот на БДП

Туристичката индустрија е главен економски двигател во многу земји и ги зголемува приходите на економијата, отвора илјадници работни места, ја развива инфраструктурата на една...

СЕФФ 2022: Како да се одржува растот во време на неизвесност,...

Кои се макроекономските предизвици во турбулентните времиња, како да се остане отпорен и конкурентен, како да се зголеми поврзаноста во регионот, кои се предизвиците...

Оризова вода – тајна состојка што го поттикнува растот на косата

Иако оризовата вода како состојка за нега на косата се најде во центарот на вниманието дури последниве неколку години, во кинеската и јапонската традиција...

И Европската комисија ја намали прогнозата за раст на економијата

Продолжуваат ниските проекции за растот на македонската економија од страна на меѓународни и домашни институции. По Светска банка, Европската банка за обнова и развој,...