Ознака: Промовирана

Авторка што пишува за болките и предизвиците на современата култура

Промовирана книгата „Културна фабрика“ на Ана Мартиноска „Културна фабрика“ има цел да проговори за болките и предизвиците на современата култура, сфатена во најшироката смисла на...

Во Белград промовирана „Шума“ од Сашо Огненовски

Промоција на книгата поезија „Шума“ на македонскиот автор Сашо Огненовски, во издание на книгоиздателството „Силсонс“, се одржа во библиотеката „Милутин Боји“ во Белград, под...

Промовирана „Разговори за нас“ на Катерина Богоева

Книгата „Разговори за нас“ на новинарката и културна активистка, Катерина Богоева, претставува збирка од 30 интервјуа, снимени и објавени во периодот од 2000 до...

Промовирана „Припитомување на кучката“ на Андоновски

Полека светот од богови преоѓа на полубогови, од полубогови на јунаци, од јунаци преоѓа на луѓе, од луѓе на политичари и бирократи и од...

Промовирана графичката новела „Хашиш“

Графичката новела „Хашиш“ на ликовниот уметник Ѓорѓе Јовановиќ, работена по текст на Анри Мишо, седмата книга од стрип-едицијата „Лифт“, на издавачката куќа „Темплум“, беше...