Ознака: прозорци

ФОТОГАЛЕРИЈА: Прозорците – душата на Скопје

Прозорец - застаклен отвор во ѕидот што го отвора поглед кон надвор и врши поврзување на внатрешниот со надворешниот амбиент. Конфуциј вели: Јас живеам во...

Кривопаланечката чаршија и хималајско село во книгата „Чувари на прозорци“

Во издание на Градскиoт музеј од Крива Паланка беше промовирана книгата „Чувари на прозорци“, чии авторки се младите уметници Кирила Цветковска од Македонија и...

Нови подови, прозорци и фасади во градинките и во училиштата во...

Деновиве, Општина Карпош започна со градежни активности во детската градинка „Распеана младост“ во Карпош 1, каде што целосно ќе биде реконструиран подот во оваа...

Тркалезни бродски прозорци во домот

На летните денови им се ближи крајот, започна новата учебна година, а со неа почнуваат нови обврски и задачи, поради кои набргу ќе заборавиме...

Училиштето „Димитар Миладинов“ со нови врати и прозорци

Со нова фасадна столарија, потпокривна конструкција и електрична инсталација се обновува ООУ „Димитар Миладинов“, поранешно „Браќа Рибар“, на улицата Кочо Рацин. Од општината Центар...

Училиштето „Свети Климент Охридски“ доби нови прозорци и врати

Основното училиште „Свети Климент Охридски“ во населбата Бутел доби нови прозорци и врати, а општината Бутел помогна во подновувањето на училишниот објект. Од локалната...