Ознака: Провизии

Колизии на банкарските провизии

Во една поширока анкета со граѓаните како корисници на банкарските услуги се почувствува доза незадоволство, а во низа наврати и негодувања за провизиите што...

Ако има некој против, нека се јави

Колку глупаво и бесмислено прашање, ако има некој против, нека се јави? Всушност, ова не е прашање туку е обична банална скрпена реченица, поглупав...

Стопанска банка со дигитални денарски плаќања без провизии до 15.06.2020

Во борбата против ковид-19 повеќе од кога било претходно, клиентите сакаат да ги користат нашите дигитални услуги за брзо, лесно и безбедно да управуваат...

ФИФА ќе ги ограничува позајмувањето и провизиите?

Светската фудбалска федерација (ФИФА) од следната сезона ќе го ограничи бројот на играчи, кои клубовите ќе можат да ги даваат на заем. Исто така,...

Зошто провизиите на картичките ги мачат трговците?

Покрај фискалната каса, ПОС-терминалот е законска обврска за компаниите што земаат и работат со готовина. Но при употребата на платежна картичка во малопродажбата, трговците...