Ознака: премини

Нема ниту зебри ниту пешачки премини

До редакцијата на „Нова Македонија“ пристигнаа забелешки за необележаните пешачки премини во Чаир и Бутел, и тоа на локации што се доста фреквентни и...

Со десет ленти ќе се амортизира метежот на Табановце

ГРАНИЧНИТЕ ПРЕМИНИ ЗАТРУПАНИ ПОРАДИ ТУРИСТИЧКАТА СЕЗОНА Поголеми чекања и задржувања на граничниот премин Табановце има главно кај протокот на патнички возила, во екот на туристичката...

Необележените пешачки премини опасност за пешаците

Треба да се истакне дека во цело Скопје линиите на коловозите и на пешачките премини или не се обоени или се избледени, што ги...