Ознака: практиката

Практиката во прв план, а теоријата во втор

Во Македонија, според податоците на Државниот завод за вработување, само 1.200 високообразовани лица нашле работа во првиот месец по завршувањето на образованието, додека над...

Со почитување на каноните и на практиката, автокефалноста ќе се реши...

Македонските владици очекуваат дека Вселенската патријаршија ќе остане доследна на најавите дека ќе ја преземе одговорноста за решавање на македонското црковно прашање. Меѓу нив...