Ознака: планетата

Планетата по пандемијата

За разлика од претходните избивања на зарази, кои се случија во поскорешната историја, ковид-19 поттикна досега невидени државни интервенции, со тоа што владите низ...

Со изнајмени лего-коцки да ја зачуваме планетата

Данскиот произведувач на играчки „Лего“ размислува за воведување модел за изнајмување на популарните коцки, за да се реши проблемот со употреба на пластиката во...