Ознака: Пиромани

Пироманите од главниот град

СЕРИЈА СЕРИОЗНИ ИНЦИДЕНТИ СО УНИШТУВАЊЕ УРБАНА ОПРЕМА ВО СКОПЈЕ Штетата по граѓаните и по градот од девијантното пироманско однесување е повеќекратна. Прво, граѓаните остануваат без...

Пиромани колку сакаш, пожарникари ни за лек

Противпожарната единица во Битола има вкупно 22 професионални пожарникари, што е недоволно за општината, која според големината би требало да има најмалку 71 пожарникар,...