Ознака: пингвини

Африканските пингвини би можеле да исчезнат до 2035 година

Африканските пингвини се на пат да исчезнат до 2035 година, доколку не се преземат мерки за да се обезбеди нивниот опстанок, велат активистите. Наводно, популацијата...

Во скопската Зоолошка градина за прв пат се родија четири бебиња...

За првпат имаме бебиња пингвини и тоа вкупно четири, објавија од скопската Зоолошка градина Бебињата дојдоа на свет на 6, 7, 8, и 10 јануари...

Нордистан ги протера и руските пингвини

Очекувам да се разбудам утре и да прочитам наслов со големи светлечки прозападни букви: Нордистан ги протера руските пингвини што Москва ѝ ги подари...

Зоолошката градина во Скопје побогата за шест пингвини од Русија

Во Зоолошката градина во Скопје пристигнаа шест нови пингвини од Русија, од кои три мажјаци и три женки. Пингвините пристигнаа вчера, и, како што беше...

Диригентите од зоолошката градина

  Во скопската золошка градина пристигнаа новите пингвини. Овие пингвини се вид кој живее во Јужна Америка, поточно во Перу и Чиле. Познати се како...

Јазикот на пингвините ги почитува правилата на човечката комуникација

Научниците откриле дека комуникацијата меѓу пингвините е многу слична на човечката пренесува „Индипендент“. Пингвините имаат неколку карактеристики слични со оние на луѓето. Тие негуваат моногамни...

Зоолошка градина ќе добие живеалиште за фламинга и за пингвини

Во скопската зоолошка градина започна изградбата на живеалиште за фламинга и за пингвини. Како што соопштуваат од зоолошката, домот за новите станари ќе се...

Пингвини и фламинга – нови жители на скопската зоолошка

Во скопската зоолошка градина започна изградбата на живеалиштата за пингвини и фламинга. Како што информираат од управата, овие живеалишта ќе се градат етапно, а според...