Ознака: Персискиот

Како си подадоа рака лутите ривали од Блискиот Исток и станаа...

Турскиот претседател беше во посета на Обединетите Арапски Емирати, Саудиска Арабија и Катар. Четирите држави, кои некогаш важеа за големи непријатели, неодамна станаа сојузници Комплицираната...

Дали феминистичката надворешна политика полека го освојува Персискиот Залив?

Предвидувајќи ја постнафтената иднина, Обединетите Арапски Емирати ја променија од корен својата дипломатска стратегија во изминатите неколку години, вклучувајќи го и унапредувањето на женските...

Израел гради воен сојуз во Персискиот Залив

Унапредувањето на сегашните односи е само обично унапредување, а „мировниот договор“ е неточен назив кога се користи во таков контекст, смета Пол Пилар од...

Кина сака да гради база во Персискиот Залив?

Во изминатите 50 години, САД доминираа во Персискиот Залив, без да бидат предизвикани од другите големи сили. Но Пекинг сега можеби сака да ги...