Ознака: пелети

СДСМ со амандман бара ДДВ за пелети од 5 отсто

Со цел да го зачуваме економскиот стандард на граѓаните, но и здравата животна средина како пратеници од владејачкото мнозинство, поднесовме амандман на Предлог на...

А каков ефект ќе има поскапувањето на данокот за пелетите?

За повеќето наши граѓани, со просечни и минимални плати, продуктите од луксузната листа се недостапни. На нашите граѓани им се потребни поевтини леб, млеко,...

Цената на пелетите е ограничена на 27.000 денари за тон

Владата донесе одлука да ја замрзне цената на пелетите на 27.000 денари за тон согласно предлогот на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и...

Бектеши: Почнува исплатата за субвенции за печки на пелети

Министерот за економија Крешник Бектеши на прес-конференција информираше за реализација на мерките и Програмите на Министерството за економија. Од почетокот на годината Министерството објави неколку...

Објавен огласот за субвенции на печки на пелети во домаќинствата

Министерството за економија денеска го објави Јавниот повик за надомест на дел од трошоците за купување на печки на пелети, со кои домаќинствата ќе...

Субвенции за набавка на печки на пелети

Од денеска сите заинтересирани жители на Град Скопје можат да аплицираат за субвенции за набавка на печки на пелети. Градот ќе им надомести дел...