Ознака: опасно

(Не)образование опасно по животот

Несериозниот, па и неодговорен однос на политичките фактори на кои им припаднала (како политичка награда) довербата да го организираат и да го водат образованието...

Катастрофичното размислување е опасно

Овој начин на размислување може да биде поттикнат од информациите што ги следат глобалните случувања, како што се воениот конфликт во Украина и пренагласените...

2022 – уште една година на опасно живеење

Ако се суди по почетокот на новата година, светот продолжува да се соочува со застрашувачка низа предизвици: пандемијата на ковид-19, која повторно се разгорува,...

Кучешкиот измет опасно го загадува Скопје

Парковите во Центар во кои треба да си играат децата се полни со измет од домашни миленици и неодговорни сопственици Вашиот весник неколкупати пишувал за...