Ознака: неправилности

Ревизори на ДЗР регистрирале многу неправилности во работењето на Клиничка болница-Битола

Ревизори на Државниот завод за ревизија, по извршената ревизија во ЈЗУ Клиничка болница-Битола, информираат дека во просториите на Болницата во посебен објект, бункер, сместен...

Бектеши: Откриени неправилности кај три компании за увоз на мазут

Кај три компании се утврдени неправилности во делот на исполнување на стандардите за увоз на мазут и веќе се вратени неколку цистерни со мазут...

Инспекциите во здравствените установи не забележале неправилности при користењето на заштитната...

Министерството за здравство информира дека согласно заклучоците на Владата, Државниот санитарен и здравствен инспекторат во периодот од 30 март до до 5 април извршил...

Граѓаните сè повеќе пријавуваат трговци кои не даваат фискални сметки

Лани овој период биле пријавени 52 неправилности за даночни обврзници кои не издаваат фискални сметки, а годинава пријавените неправилности се драстично зголемени, односно граѓаните...

„Мој ДДВ“ ги охрабри граѓаните да пријавуваат неправилности

Управата за јавни приходи информира за неправилностите коишто од почетокот на мерката поврат на 15 отсто од пресметаниот ДДВ, граѓаните ги пријавуваат на бројот...

МОСТ: Неправилности на две гласачки места

Одѕивот на гласачите до 10 часот, според информациите на набљудувачите на МОСТ, изнесува 6,6 проценти, а неправилности се забележани во Студеничани и селото Здуње,...

ЦИВИЛ повикува да се пријавуваат изборните нерегуларности

Центарот за слобода ЦИВИЛ ги повикува сите граѓани да пријавуваат изборни нерегуларности од секаков вид. Притисоци, закани, уцени, корупција, поткуп, злоупотреба на јавните ресурси...

ДСЗИ: Бесплатна телефонска линија за пријавување неправилности

Отворена е бесплатна телефонска линија 080025555 на која во текот на работното време може да се пријавуваат неправилности во надлежност на Државниот санитарен и...