Ознака: нашите

Нашите борби се само наши

Затоа е важно повторно да се потсетиме на идеалите на солунците, кои пред 130 години во собата на учителот и книжар Иван Хаџи Николов...

Како може технологијата да влијае негативно на нашите деца

Многу е важно да се разберат овие ефекти за да се промовира одговорна и здрава употреба на технологијата, особено кога се користи од страна...

Нашите читатели се нашата инспирација и творечки дух на содржините...

Насловната страница на празничниот број на весникот „Нова Македонија“ предизвика голем број позитивни реакции меѓу читателите, кои во овие бурни времиња и премрежиња со...

Европа од нашите соништа

Ние како нација сме целосно непотребно опседнати со сето она што ќе дојде како изјава или информација од бугарска страна. Па, така, со динамика...

Во спомен и чест на нашите ослободители

Обраќања по повод празникот 11 Октомври, Денот на востанието на македонскиот народ Денот на востанието на македонскиот народ против бугарскиот фашистички окупатор беше одбележан со...

Тукушто излезени од клупа застанавме на местата на нашите учители!

Ученици од учителската школа „Никола Карев“ одбележаа 60 години од матура На 30 септември се навршија 60 години од матурирањето на учениците што ја завршија...

Колку ги цениме нашите херои толку ќе нѐ цени и светот

Годинашното неоддавање почит на гробот на Гоце Делчев од страна на највисоките државни функционери, и од власта и од опозицијата, остава впечаток на маргинализација...

Еспинос: Сигурен сум дека многу брзо ќе можеме да ги...

Имам големо чувство на оптимизам за следните месеци, рекол претседателот на ВКФ, Шпанецот Антонио Еспинос, на видеоконференцијата на која меѓу приоритетите беше промоција на...

Сите бои во нашите реки

Политичките партии во земјава неделава ја започнаа изборната кампања и сите ги обелоденија изборните програми. Во сите нив има делови за екологијата, но овој...

Образование на нашите промашувања

Гледам како тонеме со образованието. Како и со сѐ друго во државава. Веќе одамна образованието во Македонија, особено она високото, е во сериозна криза....