Ознака: нашиот

Ниту спринт ниту маратон не ни помагаат доколку не го направиме...

Податоците на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) го прикажуваат нивото на европскиот БДП по жител во 44 земји во тековни американски долари. Најбогатите нации во...

Зимски приказни од нашиот сокак

За вистински да се доживее магијата на некоја зимска приказна, нема подобар амбиент од планината. Но, за жал, и оваа зима некои од некогаш...

Ајде со градот и со општините да се однесуваме „како...

И можеби сега е добро јавно да се види какво тоа „наследство“ оставивме ние граѓаните, но и некои од претходните локални власти. И тоа...

Какви пораки ни носи Веи Фенгхе од Кина, а какви добиваме...

По повод посетата на кинескиот генерал и воен министер на Македонија, Грција, Србија, Унгарија... Кинескиот министер за одбрана, генералот Веи Фенгхе, вчера пристигна во Македонија,...

Дали доволно го сакаме нашиот град?

Жално е што љубовта кон својот град ја искажуваме на ваков начин. И ако воопшто постои наша љубов кон „градот убав...“ таа повеќе е...