Ознака: муза

Ли Милер била многу повеќе од муза на Пикасо

Ли Милер била многу повеќе од муза на Пикасо, иако многу години оваа исклучителна жена со неверојатен живот беше позната само како инспирација на...

Уништен Пикасо на изложба на неговата муза Дора Маар

Делото беше поставено во рамките на изложбата на дела на Дора Маар во лондонската галерија „Тејт модерн“, која претходно беше презентирана во центарот „Помпиду“...