Ознака: МОН

Во второто училишно полугодие се очекува нов е-дневник и систем за...

Министерството за образование и наука изработи нов интегриран систем за електронска работа на училиштата во кој се интегрирани сугестиите на наставниците, родителите на учениците...

МОН: Нема отпуштања ниту помала плата за наставниците поради интеграцијата на...

Реформата на основното образование ќе продолжи согласно предвидената динамика, затоа што ги дава очекуваните ефекти. Предизвици постојат и тие се надминуваат преку заеднички пристап,...

МОН ќе добие тужба поради недостиг на учебници во основно

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) на вчерашната седница одлучи да поднесе тужба за заштита од дискриминација од јавен интерес против Министерството...

МОН: Изработката на учебници е комплексен процес

Министерството за образование и наука, во врска со информацијата на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација за „Состојбата со обезбедување на учебници во...

Нема 43 од 126 учебници, КСЗД може да го тужи МОН...

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) утврдила дека Министерството за образование и наука (МОН) не ја отстранило констатираната повреда на правото на...

Шаќири за најавата за штрајк: Повисоки плати ќе има и од...

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири денеска попладне ќе има состанок со раководството на Независниот синдикат за образование и наука (НСОН) откако претседателот...

Независниот синдикат најави штрајк во образованието, СОНК и МОН во преговори...

Независниот синдикат за образование и наука (НСОН) најави штрајк во училиштата во текот на септември заради повисоки плати на вработените во образованието и за...

МОН: Учениците ќе имаат учебници, со критики и ширење дезинформации за...

Учебници за учениците ќе има. За време на летниот период годинава Министерството за образование и наука успеа сите одобрени учебници да ги испечати и...

Учебниците за трето и шесто се во изработка, МОН очекува да...

Согласно планот за реформа на основното образование кој се спроведува етапно, годинава комплетно нови учебници треба да има за трето и шесто одделение, за...

МОН се обидува да го укине студентскиот субвенциониран оброк, велат од...

Од „Студентски отпор“ младинско движење на студентите од Македонија, велат дека МОН се обидува да го укине студентскиот субвенциониран оброк. Тие сметаат дека согласно...