Ознака: МОН

Сакаме промени, сакаме одговорност, протест на студентите пред МОН

Пред Министерството за образование и наука попладнево почна најавениот протест на студентите кои на ваков начин одлучија да изразат незадоволство од ефикасноста на МОН...

МОН: Учениците и студентите денеска ги добија средствата за стипендии

Министерството за образование и наука информира дека сите ученички и студентски стипендии на постојните корисници за учебната, односно академска 2023-2024 година се исплатени заклучно...

Шаќири ги извести студентите дека ги имаат стипендиите на нивните сметки,...

Во пресрет на најавениот студентски протест денеска пред МОН, министерот за образиование и наука Јетон Шаќири на Фејсбук објави дека сите студенти кои ги...

Студентите пред МОН ќе побараат исплата на стипендии, ваучери за превоз,...

Студентите денеска ќе протестираат пред Министерството за образование и наука поради, како што велат, неправдите врз нив и против неефикасното работење на ресорното министерство. Преку...

Шаќири: Од денеска учениците од четврто, петто и шесто одделение ќе...

Од денеска учениците од четврто, петто и шесто одделение ќе ги имаат првите дигитални интерактивни учебници, кои содржат многу мултимедијални елементи како видеа, слики,...

Промовирана веб-страницата за рано предупредување за исчезнати деца

Веб-страницата за рано предупредување за исчезнати деца „Најди ме“ (najdime.org.mk), која ќе биде достапна на македонски, албански и ромски јазик и е поддржана од...

Обезбедени се пари за К-15 на вработените во училиштата, општините да...

Регресот за годишен одмор за 2023 година треба да им биде исплатен на сите вработени во основните и средните училишта. Средствата за оваа намена...

До МОН се доставени ракописи за учебниците по историја за петто...

Министерот за образование и наука, Јетон Шаќири денеска изјави дека ракописите за учебниците по историја за петто и шесто одделение се веќе доставени до...

БРО ги доставило до МОН новите наставни програми за седмо одделение

За учебници што ќе се користат идната година Бирото за развој на образованието (БРО) го испочитувало рокот даден од министерот за образование и наука Јетон...

Учениците може да конкурираат за стипендија, МОН ги објави конкурсите

Министерството за образование и наука денеска ги објави конкурсите за доделување ученички стипендии за учебната 2023-2024 година во неколку категории. Објавен е Конкурс за доделување...