Ознака: МОН

Учениците може да конкурираат за стипендија, МОН ги објави конкурсите

Министерството за образование и наука денеска ги објави конкурсите за доделување ученички стипендии за учебната 2023-2024 година во неколку категории. Објавен е Конкурс за доделување...

Шаќири: До крајот на неделата очекувам да се достават сите учебници

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири изјави дека од денеска почнала доставата на учебниците за шесто одделение. До крајот на неделата, како што...

Во второто училишно полугодие се очекува нов е-дневник и систем за...

Министерството за образование и наука изработи нов интегриран систем за електронска работа на училиштата во кој се интегрирани сугестиите на наставниците, родителите на учениците...

МОН: Нема отпуштања ниту помала плата за наставниците поради интеграцијата на...

Реформата на основното образование ќе продолжи согласно предвидената динамика, затоа што ги дава очекуваните ефекти. Предизвици постојат и тие се надминуваат преку заеднички пристап,...

МОН ќе добие тужба поради недостиг на учебници во основно

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) на вчерашната седница одлучи да поднесе тужба за заштита од дискриминација од јавен интерес против Министерството...

МОН: Изработката на учебници е комплексен процес

Министерството за образование и наука, во врска со информацијата на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација за „Состојбата со обезбедување на учебници во...

Нема 43 од 126 учебници, КСЗД може да го тужи МОН...

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) утврдила дека Министерството за образование и наука (МОН) не ја отстранило констатираната повреда на правото на...

Шаќири за најавата за штрајк: Повисоки плати ќе има и од...

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири денеска попладне ќе има состанок со раководството на Независниот синдикат за образование и наука (НСОН) откако претседателот...

Независниот синдикат најави штрајк во образованието, СОНК и МОН во преговори...

Независниот синдикат за образование и наука (НСОН) најави штрајк во училиштата во текот на септември заради повисоки плати на вработените во образованието и за...

МОН: Учениците ќе имаат учебници, со критики и ширење дезинформации за...

Учебници за учениците ќе има. За време на летниот период годинава Министерството за образование и наука успеа сите одобрени учебници да ги испечати и...