Ознака: мобилна апликација

На дигитална апликација „Мое здравје“ граѓаните добиваат пристап до личните здравствени...

Министерството за здравство ја презентираше најновата мобилна апликација со која граѓаните ќе имаат можност во секое време да пристапат до личните здравствени картони. Согласно политиките...

Мобилната апликација од „Шпаркасе банка“ со нови функционалности

Шпаркасе Банка АД Скопје воведе нова верзија на мобилната апликација С-Банка, со дополнителни функционалности, достапна за преземање од PlayStore и AppStore. Во насока на модернизација...

Мобилна апликација што ги мотивира граѓаните да останат дома

„Челинџер дома“ (#ChallengerДомa) e мобилна апликација која ги мотивира сите граѓани да останат дома и со тоа да го победат коронавирусот, информираат од тимот...

Колку повеќе зелени километри толку повеќе поени

„Челинџер“ е првата македонска мобилна апликација што сака да направи регионален импакт преку наградување на луѓето што пешачат или што возат велосипед по локалните...

„Скапоцените камења“ на скопската Чаршија стануваат видливи преку мобилна апликација

Почнувајќи од денеска, посетителите на стариот дел од Скопје – Чаршијата, ќе имаат можност да ја доживеат на целосно нов начин. На нивно располагање...

Тинејџери добија глобално признание за нивното иновативно решение за спречување на...

Тим тинејџери од земјава е еден од петте победнички тимови што ќе добијат стручно менторство и 20 илјади долари почетни финансиски средства за проширување...

Kарпошани можат да пријавуваат проблеми преку мобилна апликација

Граѓаните на општината Карпош преку мобилна апликација (за Андроид и за ИОС-корисници) ќе може да комуницираат со локалната самоуправа, да пријавуваат проблеми, но и...