Ознака: Мишо Китаноски

Пишувам за вистински настани како детето Блаже од Небрегово стана светски...

Во книгата има 24 раскази, кои зборуваат за трите периоди од детството на Конески: годините поминати во родното село Небрегово, потоа училишните години во...

Од бележникот на писателот Мишо Китаноски

Драги деца, писателите и во овој број ни овозможија да ѕирнеме во нивниот бележник и да откриеме што напишале најново, а кое сѐ уште...

Промовирана книга на Мишо Китаноски за Евреите во Штип

Во петокот во општината Штип беше промовирана најновата книга на новинарот и публицист Мишо Китаноски, со наслов „Евреите во Штип, од доселувањето до холокаустот“....

Претставена книгата „Евреите во Штип, од доселувањето до холокаустот“ на Мишо...

Во просториите на општина Штип, денеска во 10.30 часот беше промовирана најновата книга на новинарот и публицист Мишо Китаноски со наслов „Евреите во Штип,...

Деца на сонцето

ЕКСКЛУЗИВНО ВО „КОЛИБРИ“: СЕРИЈА РАСКАЗИ „ОД ДЕТСТВОТО НА БЛАЖЕ КОНЕСКИ“ НА ПИСАТЕЛОТ МИШО КИТАНОСКИ (10) Во „Колибри“, во десет продолженија можете да ја прочитате серијата...

Жив е Конески

На нашиот вечен учител Беше кроток во одот кон сводот, и уште покроток во зборот, а зборот му тежи повеќе од злато, беше топол ко лебот насушен штотуку изваден...

Со „Колибри“ го прелетавме светот

Познатиот македонски писател, публицист и хроничар Мишо Китаноски се осврна на шеесетте години постоење на „Колибри“, чиј читател и соработник е од почетоците до...