Ознака: мистериозна

Сансигдуи – античка мистериозна цивилизација

Урнатините во Сансигдуи беа откриени случајно од еден кинески фармер во втората деценија од 20 век. Научниците веруваат дека археолошките наоди се остатоци од...

Мистериозна болест ги „коси“ американските дипломати

Според пишувањата на американски магазин „Њујорк тајмс“, мистериозна болест позната во јавноста како „синдромот Хавана“, од засега неутврдени причини, го нападнала здравјето на околу...

Откриена тајната на сибирска палата за мистериозна принцеза

Академик Демир Тулуш од Институтот за хуманистички, социолошки и економски истражувања во Тува, тврди дека утврдувањето би можело да биде летна палата изградена за...