Ознака: милијарди

Осум милијарди жители на планетата: Добра или лоша вест?

На 15 ноември 2022, светот го доби својот осуммилијардити жител. Секој од овие осум милијарди луѓе – со исклучок на малкутемина што ги паметат...

Пет милијарди телефони ќе завршат во отпад во 2022 година

Оваа година, 5,3 милијарди неупотребливи мобилни телефони ќе бидат фрлени, според процените на Меѓународниот форум за отпадна електрична и електронска опрема (ВЕЕЕ) Меѓународниот форум за...

Трка за европските милијарди

Во следниот седумгодишен период, Европската комисија соопшти дека над девет милијарди евра се ставени на маса преку ЕУ-фондовите за земјите од регионот - пари...

Талибанците имаат милијарди долари обрт, а водачите им живеат како цареви

На судењето на еден од водачите на талибанците беше откриена цела низа интригантни детали за нивните операции. Меѓу другото, дека нивната централа воопшто не...

Трансферите во најсилните пет лиги достигнаа околу 2,9 милијарди евра

Во Англија преодниот рок ќе трае до 16 октомври, но само за домашни трансфери, и тоа премиерлигашите ќе можат да ангажираат само фудбалери од...

Клубовите ќе загубат четири милијарди евра

Се најавуваат мерки за одржливост на фудбалската индустрија на долг рок, откако анализата на Европската клупска асоцијација (ЕКА) покажа дека приходите на клубовите ќе...

Седумте милијарди луѓе мораат да се чувствуваат како едно

Духовниот водач далај-лама шири оптимизам среде пандемија на коронавирус Духовниот водач далај-лама, деновиве на својот профил на социјалната мрежа Фесјбук напиша: „Имам 85 години и...

МОТ: Без работа би можеле да останат 25 милиони работници

Првичните процени за влијанието на новиот коронавирус врз глобалниот свет, што ги направи Меѓународната организација на трудот (МОТ), укажуваат дека ефектите ќе бидат огромни...

Покерот со милијардите во ЕУ

Во „покерот“ со милијарди во кој ЕУ треба да се одлучи за кои политики да протечат пари има многу нејаснотии. Поради ова често се...

Доаѓаат милијардите, по третпат

Власта и опозицијата по некое непишано правило продолжија да се расправаат на темата „милијардите во Македонија“ како и пред десетина години, само сега со...