Ознака: локации

„Скопје: нови индустрии на стари локации“ во МКЦ

Во „Галерија 2“ во Младинскиот културен центар - Скопје ќе се отвори архитектонската изложба насловена „Скопје: нови индустрии на стари локации“. Архитектонската изложба „Скопје: нови...

Туристички локации каде што се јаде и пие под земја

Во минатото, подземните пештери и тунели служеле како безбедно засолниште, а денес повеќето претставуваат уникатни туристички локации каде што можете да се одморите со...

„Гугл“ овозможи виртуелни посети на туристички локации

Пандемијата на коронавирусот предизвика хаос низ целиот свет, кој вклучува и ограничувања на патувањата, но благодарение на „Гугл“ сега е можно виртуелно да се...

Уличен уметник ги разубавува „непривлечните“ локации

Уметноста отсекогаш била посебна форма на комуникација помеѓу индивидуата и околината, а на неа се потпира и Американецот Том Боб, кој се одлучил за...

Улични библиотеки на три локации во Скопје

ЈУ Детски културен центар „Карпош“ и Град Скопје денес на три локации поставија „Улични библиотеки“. Локациите на кои се поставија библиотеките се дворот на...

На 40 локации ќе бидат поставени станици за полнење на електромобили

Над 40 станици за полнење на електрични возила ќе бидат поставени на централни јавни локации низ државата.  Станиците за полнење на електромобили ги поставува ЕВН...

„Час на планетата Земја“: Над 80 локации во Македонија ќе потонат...

Над 80 локации во Македонија утре ќе потонат во мрак и ќе се приклучат кон глобалната акција „Час на планетата Земја“. Во 20.30 часот по...

„Плати со поезија“ на десет локации во Македонија

Денот на поезијата - 21 Март денеска по четврти пат ќе се одбележи со настанот „Плати со поезија“ во Скопје и во Велес. ...