Ознака: ликовни творби

Испраќајте ликовни и литературни творби на темата „Херојот по кого мојата...

Драги деца, во годината кога „Колибри“ го одбележува својот 65-ти роденден одлучивме на креативен начин да ве вклучиме и вас во прославата. До 15 јуни...

Испраќајте ликовни и литературни творби на темата „Херојот по кого мојата...

Драги деца, во годината кога „Колибри“ го одбележува својот 65-ти роденден одлучивме на креативен начин и вас да ве вклучиме во прославата. Од денеска до...

Испраќајте ликовни творби за младите во спортот!

Детскиот ликовен центар и Федерацијата на училиштен спорт на Македонија, во рамките на проектот „Фер шанса за младите во спортот“, објавуваат повик за учество...

Со своите ликовни творби младите таленти поврзаа пет града во регионот

Традиционално, по тринаесетти пат, во петокот и саботата се одржа Меѓународната ликовна колонија, организирана од Детскиот ликовен центар, под покровителство на скопската општина Карпош....

Младите преку своите ликовни творби порачуваат отпадот да се селектира

Учениците учесници на конкурсот ги поканија граѓаните на Кавадарци на нивната изложба, која ја организираат заедно со еколошкото друштво „Екоживот“. - Драги пријатели, мајки, татковци,...

„Патување со Големата мајка“ – изложба на детски ликовни творби

Во Музејот на градот Скопје , во рамките на „Скопско лето“, неодамна беше отворена изложбата „Патување со Големата мајка“ - ликовни творби на петгодишни...